Guus Boogaard, advocaat in Leerdam
Guus Boogaard

Studeerde in 1983 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichtingen burgerlijk recht en sociaal-economisch recht. Hij werd beëdigd als advocaat op 27 januari 1984. Mede-oprichter van het advocatenkantoor “Boogaard & Meijer”, later “Boogaard Fabisch Meijer. Dit kantoor werd in 2000 omgedoopt tot “Meesters van zaken”. Guus Boogaard volgde een post-doctorale opleiding tot mediator aan het door het NMI erkende Amsterdams ADR Instituut. Hij is lid van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA).

Specialisatie
In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOVA) zijn de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
-arbeidsrecht;
-huurrecht;
-verbintenissenrecht, overeenkomsten van uiteenlopende aard inclusief algemene voorwaarden en incasso;
-algemene praktijk.

Registratie verplicht een advocaat tot het behalen van 10 opleidingspunten per kalenderjaar* op ieder geregistreerd rechtsgebied. Binnen deze rechtsgebieden is hij werkzaam voor (MKB-)ondernemers, ZZP-ers en particulieren.

Nevenfuncties:
Guus Boogaard is naast advocaat ook bestuurder of toezichthouder van diverse maatschappelijke instellingen. Dat zijn onder andere Stichting SamenDoen Leerdam & Zederik, Bedrijvenkring Leerdam, Stichting Glas en Licht, OVHL (Ondernemend Vijfheerenlanden) en Stichting Marketing Leerdam Glasstad (Leerdamglasstad.nl).

*Vanwege de uitbraak van Covid-19 is deze norm voor 2020 gehalveerd.

Download visitekaartjeDeel dit als eerste!