Guus Boogaard
Guus Boogaard

Mr. G.W. (Guus) Boogaard studeerde in 1983 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afstudeerrichtingen waren burgerlijk recht en sociaal-economisch recht. Hij werd als advocaat beëdigd door de toenmalige Rechtbank Dordrecht op 27 januari 1984. Hij was in dat jaar mede-oprichter van het advocatenkantoor “Boogaard & Meijer”, dat daarna vanaf 1993 “Boogaard Fabisch Meijer” heette. Het kantoor werd in 2000 omgedoopt tot “Meesters van zaken”. Guus Boogaard volgde een post-doctorale opleiding tot mediator aan het door het NMI erkende Amsterdams ADR Instituut. Hij is lid van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA).

Specialisatie
In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOVA) staan bij Guus Boogaard de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
arbeidsrecht voor werkgevers en werknemers;
huurrecht, woonruimte en bedrijfsruimte;
-verbintenissenrecht, overeenkomsten van uiteenlopende aard en algemene voorwaarden en incasso.
Binnen deze rechtsgebieden is hij werkzaam voor (MKB-)ondernemers, ZZP-ers en particulieren.

Elke advocaat is verplicht tot het behalen van 10 opleidingspunten per kalenderjaar op ieder geregistreerd rechtsgebied (met een minimum van 20 punten per jaar).

Nevenfuncties:
Naast advocaat is Guus Boogaard ook bestuurder van verschillende maatschappelijke instellingen. Dat zijn onder andere Bedrijvenkring Leerdam, Stichting Glas en Licht en Stichting Duurzaam Vijfheerenlanden. Daarnaast is hij aanklager in tuchtzaken bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en ambassadeur van Seniorweb.

Download visitekaartjeDeel dit als eerste!
Ga naar de inhoud