Guus Boogaard, advocaat in Leerdam
Guus Boogaard

Mr. G.W. (Guus) Boogaard studeerde in 1983 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. De studierichtingen waren burgerlijk recht en sociaal-economisch recht. Hij werd beëdigd als advocaat op 27 januari 1984. Hij was in dat jaar mede-oprichter van het advocatenkantoor “Boogaard & Meijer”, dat vanaf 1993 “Boogaard Fabisch Meijer” heette. Het kantoor werd in 2000 omgedoopt tot “Meesters van zaken”. Guus Boogaard volgde een post-doctorale opleiding tot mediator aan het door het NMI erkende Amsterdams ADR Instituut. Hij is lid van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA).

Specialisatie
In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOVA) staat Guus Boogaard op de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
arbeidsrecht;
huurrecht;
-verbintenissenrecht, overeenkomsten van uiteenlopende aard en algemene voorwaarden en incasso;
-algemene praktijk.

Registratie verplicht elke advocaat tot het behalen van 10 opleidingspunten per kalenderjaar* op ieder geregistreerd rechtsgebied (met een minimum van 20 punten per jaar). Binnen deze rechtsgebieden is hij werkzaam voor (MKB-)ondernemers, ZZP-ers en particulieren.

Nevenfuncties:
Guus Boogaard is naast advocaat ook bestuurder en toezichthouder van verschillende maatschappelijke instellingen. Dat zijn onder andere Stichting SamenDoen Leerdam & Zederik, Bedrijvenkring Leerdam, Stichting Glas en Licht en OVHL (Ondernemend Vijfheerenlanden). Daarnaast is hij aanklager in tuchtzaken bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

*Vanwege de uitbraak van Covid-19 was deze norm voor het jaar 2020 gehalveerd. Na 2020 moet weer volledig aan alle opleidingsnormen worden voldaan.

Download visitekaartjeDeel dit als eerste!