Slapend dienstverband? Compensatieregeling!

Er zijn veel werkgevers die nog een zgn. slapend dienstverband met een (langdurig zieke) werknemer hebben. Het dienstverband wordt na 2 jaar arbeidsongeschiktheid vaak niet beëindigd hoewel dat wel zou kunnen. Meestal om te voorkomen dat dan de transitievergoeding betaald zou moeten worden. Werkgevers met zo’n slapend dienstverband doen er verstandig aan om de situatie opnieuw te laten bekijken. Op grond van de compensatieregeling kan in zo’n geval de betaalde transitievergoeding geheel of gedeeltelijk bij het UWV worden teruggevraagd. Na 2 jaar ziekte wordt het deel dat niet kan worden teruggevraagd steeds groter. U vindt de regeling hier.

Opnieuw beoordelen

Bent u zo’n werkgever met een slapend dienstverband? Het kan gunstig voor u zijn om de werknemer toch te ontslaan of om een beëindigingsovereenkomst te sluiten. Neemt u dan contact op met ons om uw situatie opnieuw te laten beoordelen. 

De compensatieregeling biedt ook voor werknemers kansen om van het slapend dienstverband af te komen. Daarbij kan aanspraak worden gemaakt op de transitievergoeding of een andere vorm van beëindigingsvergoeding. Voor advies hierover neemt u contact met ons op met het formulier hieronder!

Meer weten? Ga naar deel 2.

[ninja_form id=4]

 

Deel dit als eerste!
Ga naar de inhoud