Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Uw werkgever heeft u een vaststellingsovereenkomst overhandigd. Of hij heeft een ander voorstel voor beëindiging van uw arbeidsovereenkomst gedaan. In dat geval is het verstandig om hier niet direct inhoudelijk op te reageren, maar om bedenktijd te vragen. U kunt dan een deskundige raadplegen. Die kan u adviseren om al dan niet akkoord te gaan met het voorstel dat u hebt ontvangen. U moet ervan uit gaan dat uw werkgever een aanbod doet waar nog onderhandelingsruimte in zit. Soms moet het ook technisch nog aangepast worden.

Een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst moet aan een aantal minimumeisen voldoen. Dit om ervoor te zorgen dat u geen onnodige risico’s loopt als u onverhoopt een beroep moet doen op een werkloosheidsuitkering na afloop van het dienstverband. Zo moet in ieder geval blijken dat het voorgenomen ontslag niet aan u te wijten is. Ook moet rekening worden gehouden met de voor u geldende opzegtermijn die niet altijd even duidelijk is.

Vaak zijn de kosten van deze werkzaamheden verhaalbaar op de werkgever. Wilt u advies? Neem dan contact op met Meesters van zaken via de button hieronder.

Contact
Deel dit bericht op .....Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email