Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Bent u werknemer en heeft u van uw werkgever een vaststellingsovereenkomst ontvangen (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd)? Of heeft hij een ander voorstel voor beëindiging van uw arbeidsovereenkomst gedaan? In dat geval is het verstandig hier niet direct inhoudelijk op te reageren. U kunt beter bedenktijd vragen, zodat u een deskundige kunt raadplegen. Die kan u adviseren al dan niet akkoord te gaan met het voorstel dat u hebt ontvangen. U kunt er meestal van uitgaan dat uw werkgever een aanbod doet waar nog onderhandelingsruimte in zit. Soms moet het ook technisch nog aangepast worden. Vaak zijn de kosten van deze werkzaamheden verhaalbaar op de werkgever. Meesters van zaken kan u hierbij helpen.

Vaststellingsovereenkomst aanbieden?

Wilt u als werkgever uw werknemer een vaststellingsovereenkomst aanbieden? Ook dan is het verstandig om rekening te houden met de minimumeisen om te voorkomen dat er een ellenlange discussie ontstaat wanneer uw werknemer juridisch advies gaat vragen. Een goed aanbod kan ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt. Daardoor kunt u besparen op salaris en advocaatkosten. Meesters van zaken kan u hierin adviseren.

Houd rekening met minimumeisen

Een vaststellingsovereenkomst moet aan een aantal minimumeisen voldoen. Dit om ervoor te zorgen dat een werknemer geen onnodige risico’s loopt als onverhoopt een beroep moet worden gedaan op een WW-uitkering na afloop van het dienstverband. In ieder geval moet blijken dat het voorgenomen ontslag niet aan de werknemer te wijten is. Ook moet rekening worden gehouden met de geldende opzegtermijn die niet altijd even duidelijk is.

Wettelijke bedenktijd

Zelfs wanneer u als werknemer de vaststellingsovereenkomst al ondertekend hebt kan het nog zinvol zijn deskundig advies te vragen. Na ondertekening hebt u immers een wettelijke bedenktijd. Het kan zinvol zijn daarvan gebruik te maken. U kunt dan misschien betere voorwaarden bedingen.

Vaststellingsovereenkomst ontvangen of aanbieden? Wilt u advies? Neem dan contact op met Meesters van zaken via het formulier hieronder.

Geen velden gevonden.
Deel dit als eerste!